حسابداری مدیریت

...

سیستم های

حسابداری مدیریت

بهای تمام شده محصولات

اين سيستم قادر است با اتکا به کنترل‌هاي داخلي و در دوره‌هاي محاسباتي متغیر و قابل تعیین توسط سازمان، ضمن تجزيه بهاي تمام شده محصول در مراکز مختلف به مواد، دستمزد و سربار (و همچنین قابلیت تفکیک عامل سربار به ۱۰ عامل کنترلی مختلف و قابل تعیین)، انحرافات از استاندارد را ( در بخش مواد ) و همچنین انحرافات...

بیشتر

بهای تمام شده خدمات

در محاسبات بهای تمام شده در حالت استفاده از داده های واقعی ، روش هزینه یابی مرحله ای میباشد که با دقت بسیار بالا ، بصورت مرحله به مرحله بر اساس مراحل تولید هر محصول و نیمه ساخته ، قیمت هر مرحله را محاسبه کرده و در نهایت قیمت محصول و نیمه ساخته را ارائه میدهد.

بیشتر

برآورد بهای تمام شده و آنالیز حساسیت

در شرایط اقتصاد تورمی و نامتعادل دانستن بهای تمام شده محصولات از اهمیت ویژه ای برخوردار است ولی بهای تمام شده تقویمی برای مدیران راهگشا نیست زیرا همواره با تاخیر و بر اساس اطلاعات قدیمی به دست می آید در حالی که مدیران شرکت ها و صاحبان کسب و کار انتظار دارند بهای تمام شده محصولات و حاشیه سود آن...

بیشتر

داشبورد مدیریت

یکی از نتایج اولیه استقرار ERP در یک سازمان ایجاد حجم عظیمی از اطلاعات قابل اتکا و مرتبط است که می تواند مدیران ارشد سازمان را در تصمیم گیری یاری رساند. داشبورد مدیریت در S-ERP به منظوردر دسترس قرار دادن اطلاعات تصمیم ساز با کمترین زمان استخراج ، برای مدیران و با استفاده از Power BI پیاده سازی شده است....

بیشتر

حسابداری مدیریت

حوزه حسابداری مدیریت سندپرداز شامل سیستم های بهای تمام شده محصولات، بهای تمام شده خدمات، برآورد بهای تمام شده و آنالیز حساسیت و داشبورد مدیریت می باشد.


چرا حسابداری مدیریت مهم است؟

تصمیمات راهبردی در یک کسب و کار در گرو تحلیل سوداوری محصولات است. این که کدام محصول از حاشیه سود بیشتری برخوردار است و کدامیک از سود دهی مورد انتظار برخوردار نیست از اهمیت ویژه ای برخوردار است خصوصا هنگامی که تنوع محصولات زیاد و فرآیند تولید پیچیده است.


حسابداری مدیریت چه اطلاعات ارزشمندی در اختیار مدیریت قرار میدهد؟


سیستم حسابداری مدیریت باید قادر باشد بهای تمام شده هر محصول را به تفکیک نیمه ساخته های تشکیل دهنده محصول و مراحل تولید محاسبه نماید. مدیریت یک کسب و کار باید قادر باشد روش های مختلف تولید از قبیل استفاده از ماشین آلات مختلف یا برون سپاری تولید را محاسبه و مقایسه نماید.
هزینه های جذب نشده معمولا از چشم مدیران مخفی مانده و ایشان را در تصمیمات به گمراهی می اندازد. شناسایی هزینه های جذب نشده، خارج کردن آن از محاسبات بهای تمام شده و افشا آن کمک شایانی برای تصمیم گیری صحیح است.
شناسایی هزینه ضایعات غیرعادی و خارج کردن آن از محاسبات های تمام شده، علاوه بر ایجاد انضباط کاری مناسب، دقت لازم را در محاسبات ایجاد می نماید.
همچنین محاسبات دقیق ضایعات قابل بازیافت، محاسبه ارزش سهم بازیافت شده و بازگرداندن به چرخه تولید و انتساب هزینه های دستمزد و سربار صرف شده به عنوان هزینه های دوره، لازمه سیستم بهای تمام شده است.


چرا محاسبات بهای تمام شده دشوار است؟


سیستم بهای تمام شده را باید تفسیر ریالی عملیات تولید دانست. به همین دلیل بدون مدل سازی مناسب فرآیند تولید، امکان محاسبه دقیق و سریع بهای تمام شده وجود ندارد.
مدیران انتظار دارند محاسبات بهای تمام شده به صورت ماهانه یا حداقل سه ماهه به انجام رسد. این مهم فقط با شناسایی دقیق فرآیند تولید و ثبت دقیق و به هنگام عملیات تولید از قبیل شناسایی انبار پای کار و ثبت به هنگام مصرف مستقیم مواد، مراحل تولید، ضایعات عادی و غیرعادی و کارکرد پرسنل میسر می باشد.
فرآیند تولید در صنایع مختلف از پیچیدگی های فراوانی برخوردار هستند که معمولا اختصاص به آن صنعت دارند. لذا بدون استفاده از یک سیستم مناسب، منعطف و تظبیق پذیر عملا امکان راه اندازی یک سیستم بهای تمام شده مناسب وجود ندارد.


چرا فقط در بستر یک ERP می توان به بهای تمام شده رسید؟


استقرار یک سیستم بهای تمام شده، در گرو یکپارچگی اطلاعاتی و فرآیندی بین بخش های مختلف یک سازمان است، سیستم حسابداری مالی به منظور ثبت و ضبط هزینه های تولید در مراکز مختلف، سیستم خرید به منظور شناسایی بهای تمام شده خرید مواد اولیه، سیستم مدیریت دارایی به منظور شناسایی هزینه استهلاکات، سیستم نگهداری و تعمیرات به منظور شناسایی هزینه تعمیرات، سیستم مهندسی محصول و برنامه ریزی و کنترل تولید به منظور انتساب دقیق هزینه های مواد و دستمزد، سیستم هزینه یابی به منظور انتقال هزینه های خدماتی و پشتیبانی تولید به مراکز تولیدی و ده ها زیر سیستم دیگر که به محاسبه دقیق و صحیح بهای تمام شده محصولات کمک می کند.
واضح است که این یکپارچگی فقط در بستر یک نرم افزار برنامه ریزی ومدیریت منابع سازمان (ERP) امکان پذیر می باشد.


سیستم بهای تمام شده سندپرداز S-ERP چه تمایزاتی دارد؟


در S-ERP سیستم بهای تمام شده علاوه بر آن که قادر است بهای تمام شده را به تفکیک مراحل تولید محاسبه نماید از تمایزات زیر نیز برخودار است:


محاسبه بهای تمام شده در دوره های مختلف به صورت کاملا ایزوله با امکان تعدیل بهای تمام شده محصولات انجام می شود،

محاسبات بهای تمام شده به صورت کاملا خودکار و هوشمند انجام می شود و گزارش های مربوط از قبیل صورت های مالی به صورت کاملا خودکار و بدون دخالت کاربر/ اکسل تهیه می گردد
محاسبات می تواند براساس سناریوهای مختلف مبتنی بر روش های های مختلف هزینه یابی انجام گیرد،
براورد بهای تمام شده (بودجه عملیاتی) با محاسبه دقیق بهای تمام شده محصولات بر اساس سند بودجه و براورد مولفه های بهای تمام شده (مواد/ دستمزد/ سربار) و اطلاعات مهندسی محصول امکان پذیر است که کمک موثری به براورد بهای تمام شده محصولات می نماید. این محاسبات می تواند بر اساس اطلاعات روز (نه تقویمی) انجام شود و حتی در موررد محصولاتی صورت گیرد که هنوز تولید نشده اند.








آیا آماده حرکت به سمت تحول دیجیتال هستید؟