سیستم مدیریت بهای تمام شده

  • بهای تمام شده برآوردی
  • این بخش بهای تمام شده برآوردی ، بر اساس داده های قابل پیش بینی و قابل بودجه ریزی را با توجه به پارامترهای مختلف تأثیرگذار در آن که از قبل شناسایی شده اند، محاسبه می کند . تاثیر یا عدم تاثیر قسمتی از هزینه های دستمزد و سربار، تغییر در آمار تولید و اثر آن روی بهای تمام شده ، تغییر ظرفیت واحدهای تولیدی و بررسی انحرافات ظرفیت ، تغییر در اطلاعات مهندسی محصول، تغییر در قیمت مواد اولیه، تأثیرات تغییرنرخ ارز و ... نمونه هایی هستند که بررسی نتایج هریک از آنها در بهای تمام شده به منظور قیمت گذاری مناسب و رقابتی، مورد توجه مدیران سازمان است. برای انجام محاسبات بهای تمام شده برآوردی ، دراختیار داشتن روش و فرمول ساخت محصول الزامی است.
  • بهای تمام شده ی خرید: سیستم حسابداری خرید متولی حسابداری بهای تمام شده ی خرید می باشد. برای هر خرید اعم از داخلی و خارجی ، عملیات در فرایند خرید ثبت میشود و عبارت است از پولی که برای کالا پرداخت شده و هزینه هایی که برای تأمین آن کالا پرداخت شده ( مثل پولی که برای حمل و نقل و بیمه و کارگر داده ایم و وقتی کالا انبار میشود تمام هزینه هایش دیده میشود.)

در خرید خارجی قضیه مفصل تر است زیرا هزینه های حمل داخلی و خارجی گمرک و ... داریم. گاهی اوقات خرید به دفعات صورت میگیرد و پس از هر بار حمل سیستم باید بهای تمام شده ی خرید را محاسبه کند. در خرید خارجی بخشی از هزینه ها مربوط به پارت است و بخش دیگر مربوط به سفاری که سیستم باسد سهم پارت از سفارش را محاسبه کند و به قیمت تمام شده اضافه کند.



  • بهای تمام شده ی پیمانکاری
  • وقتی سازمان ها جنسی را به بیرون سازمان میفرستند و برونسپاری میکنند و مواد اولیه را به یک پیمانکارمی دهند تا آن کالا را بسازد در سیستم بهای تمام شده ی پیمانکار دستمزد و هزینه های انجام گرفته و قیمت تمام شده ی کالا به طور دقیق و اتومات محاسبه میشود.